Wednesday 13 January 2010

And the Winner Is...

Såhär alldeles i början på ett nytt år vill vi ta tillfället i akt att gratulera följande personer, klubbar, organisationer, platser, pubar för deras insatser under 2009 (och första veckorna av 2010).

Crystal Palace FC – laget har presterat över förväntan hittills den här säsongen och detta trots att det råder hårda tider på Selhurst Park. Klubben avslutade 2009 med att ge spelarna och övriga en alldeles speciell julbonus i form av ingen lön alls. Man inledde 2010 på ett lika strålande sätt och lönen uteblev ännu en gång.

Manchester Airport – Flygplatsens toaletter utsågs till landets bästa under 2009, detta i en tävling sponsrad av The British Cleaning Council, EnjoyEngland (!) och The British Toilet Associiation (!!). Hemliga besökare fick betygsätta toaletter på olika offentliga platser runt om i landet och “Loo of the Year 2009” tilldelades alltså flygplatsen där 43.9 miljoner meter toalettpapper och 15,320 liter tvål gick åt under året. Och vem sa att engelsmän aldrig tvättar händerna efter ett toalettbesök?

The Cock Tavern vinner även i år OEFs inofficiella pubtävling. Bättre än The Cock blir det inte. Samtidigt blev vi oerhört besvikna på The Engineer uppe i Primrose Hill trots lovord från bekanta och andra ”pålitliga” källor. Inte nog med att ölsortimentet är torftigt – pubens kundkrets består av de värsta av människor som driver runt i denna vackra del av London. Chinos och rutig skjorta verkar vara dresskoden för detta ställe. Nej tack. (Vi vill påpeka att denna The Engineer-pub inte är den som ligger mitt emot Chalk Farm tube).

Transport for London (TfL) vinner pris för sin utomordentliga webfunktion för klagomål. Om man av någon anledning vill klaga på kollektivtrafiken i London hänvisas man till en sida där man först fyller i vad orsaken till missnöjet är innan man skickas vidare till en sida där personuppgifter med mera kan fyllas i – och det är nu det blir intressant. I sann brittisk anda kan man förutom namn och adress även fylla i titel. Bland the usual suspects såsom Mr, Mrs, Ms osv finns också samtliga militära och religiösa titlar som alternativ (ja, kanske inte Pope) och inte nog med detta – även Lord, Lady, Prince, Princess finns med i rullgardinsmenyn. Allra bäst är ändå att Empress finns med. Inte visste vi att the Congestion Charge fått överklassen att överge bilen till förmån för t-banan. Det är lika bra att gå och tvätta sig under armarna direkt för snart står man där djupt nere i underjorden med en kunglighet sniffandes i armhålan. Tack TfL för den underhållande kvart det tog att fylla i formuläret.

No comments: