Monday 21 February 2011

Vart är vi på väg?

Det är tävlingsdags! Vi har, i sann på spåret-anda, plockat ut några beskrivingar av fans som kanske kan hjälpa er att identifiera klubben i åtanke. De flesta är hatobjekt så ju fortare ni identifierar dem - desto fortare går det. Vinnaren (det vill säga, mannen eller kvinnan med bäst kondition) hänger med mig på pubrunda. Vinnaren betalar. Vilken klubb åsyftas?

1) Fan 1 - en man i lägre övre medelåldern som bor hemma hos mamma (som är gammal som gatan - eller järnvägen som mannen själv brukar säga). Mannen lämnade skolan tidigt och engagerade sig istället i den lokala frimärkssamlarklubben som erbjöd honom mat och husrum i utbyte mot att han åt klubben sorterade frimärken i bokstavsordning. Efter att fått sparken från frimärksklubben på grund av dålig klädsmak är han idag en av få vanliga människor (dvs rockstjärnor och idrottare bortsorterade) som har sin hobby som jobb - han jobbar som konduktör hos ett av de tågbolag som trafikerar järnvägen som förbinder förorterna i Kent med centrala London.

2) Som Fan 2 hittar vi en man med sällsynt stor ölmage. Han går omkring i Stone Island keps, mysbyxor och en tröja med en liten krokodil på vänster sida. På tvättlappen står det "Lactose". Tröjan införskaffades på Deptford (High Street) Market för £10 vilket mannen tyckte var "a bargain" - sa "mug" åt försäljaren och sprang hem till kompisen Dave för att stolt visa upp inköpet. Dave blev mäkta imponerad och gick dagen efter ner och köpte en likadan. Både "vårt" fan och Dave återfinns på West Upper på en arena som börjar med The och slutar på Den.

3) Fan 3 är en 'outsider'. Hon är född 1991, är förälskad i Pete Doherty och har nyligen köpt en Ramones-platta. Ramones är för flickan en helt ny bekantskap som hon inte riktigt förstår sig på. Texterna är komplicerade, musiken något avancerad och gitarrsolona irriterar henne. Hon har i alla fall bestämt sig för att gå och se dem live nästa gång de är på UK Tour - kanske på Hammersmith Palais som The Clash (hennes nutida favoritband) sjunger om i låten om vit makt. Flickans pappa är en något misslyckad mediaperson som kommer in till henne på kvällen och ropar "(H)oops" samtidigt som det kittlar till mellan benen på flickan.

4). "Det" som hamnar på fjärde plats är svårt att få grepp om. Det har inget större intresse av fotboll men tycker det är kul att skälla på Croydon och Palace. Det jobbar på smyckeskavdelningen på Primark. Det ansvarar för rad 1 av det ställ med halsband som återfinns vid rulltrappan på våning två i lågpriskedjans kuststadsaffär. På helgerna förvandlas det till pojke (på fredagen) och flicka (på lördagen). Dets mampa har årskort på en friidrottsarena i staden.

5) Fan 5 har aldrig jobbat i hela sitt liv. Han går klädd i träningsoverall av nästan samma märke som Fan 2:s jumper. Enda skillnaden är att märket på Fan 5:s overall stavas "Lacoste" och kostar (om man, till skillnad från vårt objekt, köper den) cirka £190. Overallen är "införskaffad" på f.d. Wade Smith. Fan 5 bor i stadens fashionabla område döpt till Kensington, dricker öl på "The Pawn Shop" och lirar i ett band som går under namnet the (B)La's. De har för tillfället en hit som spelas flitigt på Radio City. Låten heter "There she goes again (again and again). Fan 5 avskyr den, i hans mening, betydligt mindre staden i öster som börjar på Man och slutar på chester. Fan 5 är rolig och guds gåva till kvinnan. Vi vet att denna är svår så vi ger följande ledtråd: Han går aldrig ensam.

6) Fan 6 är en boot boy. Född och uppvuxen i Berkshire, home of sweet f*** all. Fan 6 slutade att titta på The Office när Swindon-branschen blev för framgångsrik. Han överväger en karriär som ishockeyhuligan istället för att anpassa sig till "modern football", ett fenomen som han själv, tillsammans med sin klubb, var med om att skapa. Han är tvärrandig och kunglig. Enligt Erik Niva tycker han dessutom om att läsa.

7) Fan 7 är svensk. Går på matcher så ofta han kan och letar ännu efter den gruppering som han en gång i tiden ville vara en del av - "Huvudjägarna" - eller kanske, "Huvud Jägarna" som han själv, efter ett år som au pair i London, benämner dem. Han letar just nu (förgäves) efter Kensington Market, en pärla i London enligt hans pappas tjugo år gamla Guide to London ("Guide till London" enligt hans egen översättning). Igår var han i Notting Hill och tog kort på den blå dörren som JuuuH Greant bodde bakom i en av tidernas bästa skildringar av livet i Landaan.

8) Maaaaaaaaaan! Hadrian's Wall. Replica shirt. Dogs. Hawaaaaaaaay the Lads. Best night life in the UK, the world, the universe. Låg arbetslöshet, smala män, vackra kvinnor och ett milt klimat - allt enligt Fan 8. Vart är vi på väg?

9) One Love - One team - One shitty city. Harvey leads in .....? Yaaaaaaakshie. We are L**ds! Listan kan göras lång. Det här är i alla fall hardcore. Ingen ska komma hit och tro att de är något - detta är The North, Le Nord, Norr, we do it the Norrway, United! Fan 9 tillhör?

10) Hatad av få, älskad av få, framgångsrik som en kräfta. Väljer blått OCH rött, oh shame on you (warum är detta ett brott i Engerland?). Han är glad, alltid lika glad (Nick Borgen). Pride of somewhere between urban and rural Britain. Medelklass. Tyckte inte om färgade spelare trots att laget bestod av snabba, målglada Mr Wright och Mr Lyse. FA-cup final 1990 (förlust) som största triumf. Fan 10 frågar; vart är jag på väg?

No comments: